Ik wil vrijwilliger worden

Welkom bij Gekkoo

Gekkoo is een Antwerpse jeugdwerkvereniging. Bij ons kan je terecht voor je cursus en allerlei vormingen, maar je gaat vooral leuke mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken.

Hieronder ontdek je wat je bij Gekkoo allemaal kan doen en welke vacatures we open hebben staan. Je kan Gekkoo wat beter leren kennen en je meteen aanmelden voor een stage of als vrijwilliger. Welkom bij Gekkoo!

Leer ons kennen tijdens de digitale Startbabbels

De startbabbels zijn kennismakingsgesprekjes die we organiseren om jou beter te leren kennen en om jou een beter beeld te geven van waar Gekkoo voor staat. Deze momenten vinden normaal gezien plaats bij ons op het kantoor. Je krijgt dan ook een startpakket met alle informatie en een Gekkoo-T-shirt dat je kan dragen tijdens onze activiteiten.

We gaan deze startbabbels een beetje anders moeten organiseren de komende periode. Concreet wilt dit zeggen dat we een online infomoment organiseren op:

  • 6 oktober om 18.00 uur
  • 10 november om 18.00 uur
  • 8 december om 18.00 uur

We vragen om via je pc, smartphone of tablet in te bellen in 1 van deze gesprekken. We geven dan kort de uitleg over Gekkoo en hoe de zomeractiviteiten er zullen uitzien als deze mogen doorgaan en welke voorzorgsmaatregelen Gekkoo neemt.

Om dit goed te kunnen plannen vragen we je om te laten weten op welk moment jij kan deelnemen aan de startbabbel. Dit kan door te mailen naar Joris (joris@gekkoo.be). We bezorgen je dan de juiste informatie over deze videocall en de link om in te bellen.

Je startpakket zal je dan zelf op het secretariaat van Gekkoo (Limburgstraat 49, 2020 Antwerpen) moeten komen ophalen. Dit kan op maandagen en donderdagen (vanaf 1 juni tot 26 juni) tussen 10.00 uur en 13.00 uur en op dinsdag 2 en 23 juni tussen 19.00 uur en 20.00 uur.

Wat kan je als vrijwilliger bij ons doen?

Vrijwilligers 1

Hulpanimator

Als hulpanimator ben je 15 jaar of ouder en begeleid je samen met de rest van het team kinderen tussen 3 en 12 jaar. Je helpt bij het voorbereiden van de activiteiten en maakt kennis met de taken van een animator in het jeugdwerk. Klaar voor de uitdaging?
Hulpanimator
animatoren bouwhuis

Animator

Als animator ben je 15 jaar of ouder en begeleid je samen met de rest van het team kinderen tussen 3 en 12 jaar. Je bereidt samen met je hoofdanimator en je team de activiteiten voor en voert deze uit. Iets voor jou?
Animator
Gekkoo beestige bosbende

Hoofdanimator

Als hoofdanimator ben je 17 jaar of ouder en ben je verantwoordelijk voor de ondersteuning van de animatoren (die samen met jou de kinderen begeleiden). Verder volg je ook de voorbereiding van de activiteiten en de administratie zorgvuldig op.
Hoofdanimator
cursus

Instructeur

Je bent 18 jaar of ouder en hebt ondertussen al een stevige rugzak ervaring binnen het jeugdwerk, en wilt graag deze kennis doorgeven via vorming en coaching? Dan kan jij instructeur worden bij Gekkoo.
Instructeur
Huis van het Kind - ©Ana_Izamska

Vrijwilliger Speelgoedbende

Heb jij een hart voor kinderen en wil jij je mee inzetten om ouders te motiveren samen te spelen met hun kind(eren)? Wil je een belangrijke pionier zijn in het aanbieden van educatief speelgoed voor kinderen en ben je administratief sterk? Dan kan je vrijwilliger worden bij de Speelgoedbende.
Vrijwilliger Speelgoedbende
Gekkoo later word ik cowboy

Gekkoovrijwilliger

Heb jij zin om mee te gaan op kamp als kookouder? Zit je talent in administratieve ondersteuning of heb je zin om ons te helpen op leuke evenementen? Dat kan!
Gekkoovrijwilliger