Ik wil vrijwilliger worden

Welkom bij Gekkoo

Gekkoo is een Antwerpse jeugdwerkvereniging. Bij ons kan je terecht voor je cursus en allerlei vormingen, maar je gaat vooral leuke mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken.

Hieronder ontdek je wat je bij Gekkoo allemaal kan doen en welke vacatures we open hebben staan. Je kan Gekkoo wat beter leren kennen en je meteen aanmelden voor een stage of als vrijwilliger. Welkom bij Gekkoo!

Kom vrijblijvend langs op onze Startbabbels

Wil je onze werking leren kennen en vrijwilliger worden? Kom dan zeker eens langs voor een toffe kennismaking tijdens een Startbabbel. Je krijgt uitleg over onze organisatie en maakt meteen kennis met een aantal leuke stafmedewerkers. We gaan dan samen met jou op zoek naar het traject dat het beste past bij wat je zoekt. 

In 2020 vinden de startbabbels plaats op volgende dinsdagen om 18.00 en om 19.00 uur, telkens op ons secretariaat (Limburgstraat 49-53, 2020 Antwerpen-Kiel):

  • 14 januari
  • 11 februari
  • 24 maart
  • 28 april
  • 19 mei
  • 23 juni

Laat even weten aan collega Joris (joris@gekkoo.be) wanneer we je mogen verwachten.

Wat kan je als vrijwilliger bij ons doen?

Vrijwilligers 1

Hulpanimator

Als hulpanimator ben je 15 jaar of ouder en begeleid je samen met de rest van het team kinderen tussen 3 en 12 jaar. Je helpt bij het voorbereiden van de activiteiten en maakt kennis met de taken van een animator in het jeugdwerk. Klaar voor de uitdaging?
Hulpanimator
animatoren bouwhuis

Animator

Als animator ben je 15 jaar of ouder en begeleid je samen met de rest van het team kinderen tussen 3 en 12 jaar. Je bereidt samen met je hoofdanimator en je team de activiteiten voor en voert deze uit. Iets voor jou?
Animator
Gekkoo beestige bosbende

Hoofdanimator

Als hoofdanimator ben je 17 jaar of ouder en ben je verantwoordelijk voor de ondersteuning van de animatoren (die samen met jou de kinderen begeleiden). Verder volg je ook de voorbereiding van de activiteiten en de administratie zorgvuldig op.
Hoofdanimator
cursus

Instructeur

Je bent 18 jaar of ouder en hebt ondertussen al een stevige rugzak ervaring binnen het jeugdwerk, en wilt graag deze kennis doorgeven via vorming en coaching? Dan kan jij instructeur worden bij Gekkoo.
Instructeur
Huis van het Kind - ©Ana_Izamska

Vrijwilliger Speelgoedbende

Heb jij een hart voor kinderen en wil jij je mee inzetten om ouders te motiveren samen te spelen met hun kind(eren)? Wil je een belangrijke pionier zijn in het aanbieden van educatief speelgoed voor kinderen en ben je administratief sterk? Dan kan je vrijwilliger worden bij de Speelgoedbende.
Vrijwilliger Speelgoedbende
Gekkoo later word ik cowboy

Gekkoovrijwilliger

Heb jij zin om mee te gaan op kamp als kookouder? Zit je talent in administratieve ondersteuning of heb je zin om ons te helpen op leuke evenementen? Dat kan!
Gekkoovrijwilliger