Ik wil vrijwilliger worden

Welkom bij Gekkoo

Gekkoo is een Antwerpse jeugdwerkvereniging. Bij ons kan je terecht voor je cursus en allerlei vormingen, maar je gaat vooral leuke mensen leren kennen en vrienden voor het leven maken.

Hieronder ontdek je wat je bij Gekkoo allemaal kan doen en welke vacatures we open hebben staan. Je kan Gekkoo wat beter leren kennen en je meteen aanmelden voor een stage of als vrijwilliger. Welkom bij Gekkoo!

Vacatures vrijwilligers

Leer ons kennen tijdens de digitale Startbabbels

De startbabbels zijn kennismakingsgesprekjes die we organiseren om jou beter te leren kennen en om jou een beter beeld te geven van waar Gekkoo voor staat. Je krijgt dan ook een startpakket met alle informatie, een Gekkoo-T-shirt dat je kan dragen tijdens onze activiteiten, en enkele andere leuke gadgets van Gekkoo.

De startbabbels vinden plaats bij ons op het kantoor en dit op:

  • 26 oktober 2021 om 18.00 uur
  • 30 november 2021 om 18.00 uur
  • 25 januari 2022 om 18.00 uur
  • 22 februari 2022 om 18.00 uur
  • 29 maart 2022 om 18.00 uur
  • 26 april 2022 om 18.00 uur
  • 31 mei 2022 om 18.00 uur

We geven dan kort uitleg over Gekkoo en welke voorzorgsmaatregelen wij nemen om de activiteiten zo plezierig en veilig mogelijk te laten doorgaan.

Om dit goed te kunnen plannen, vragen we je om te laten weten op welk moment jij kan deelnemen aan de startbabbel. Dit kan door te mailen naar onze stafmedewerkers via vrijwilligersbende@gekkoo.be. We bezorgen je dan de juiste praktische informatie.

Tijdens het gesprek spreken we dan ook af hoe je startpakket tot bij jou zal geraken.

Wat kan je als vrijwilliger bij ons doen?

Gekkoo Vrijwilligersbende

Hulpanimator

Als hulpanimator ben je 15 jaar of ouder en begeleid je samen met de rest van het team kinderen tussen 3 en 12 jaar. Je helpt bij het voorbereiden van de activiteiten en maakt kennis met de taken van een animator in het jeugdwerk. Klaar voor de uitdaging?
Hulpanimator
Gekkoo Vrijwilligersbende

Animator

Als animator ben je 15 jaar of ouder en begeleid je samen met de rest van het team kinderen tussen 3 en 12 jaar. Je bereidt samen met je hoofdanimator en je team de activiteiten voor en voert deze uit. Iets voor jou?
Animator
Gekkoo Vrijwilligersbende

Hoofdanimator

Als hoofdanimator ben je 17 jaar of ouder en ben je verantwoordelijk voor de ondersteuning van de animatoren (die samen met jou de kinderen begeleiden). Verder volg je ook de voorbereiding van de activiteiten en de administratie zorgvuldig op.
Hoofdanimator
Gekkoo Vrijwilligersbende

Instructeur

Je bent 18 jaar of ouder en hebt ondertussen al een stevige rugzak ervaring binnen het jeugdwerk, en wilt graag deze kennis doorgeven via vorming en coaching? Dan kan jij instructeur worden bij Gekkoo.
Instructeur
Huis van het Kind - ©Ana_Izamska

Vrijwilliger Speelgoedbende

Heb jij een hart voor kinderen en wil jij je mee inzetten om ouders te motiveren samen te spelen met hun kind(eren)? Wil je een belangrijke pionier zijn in het aanbieden van educatief speelgoed voor kinderen en ben je administratief sterk? Dan kan je vrijwilliger worden bij de Speelgoedbende.
Vrijwilliger Speelgoedbende
Gekkoo later word ik cowboy

Gekkoovrijwilliger

Heb jij zin om mee te gaan op kamp als kookouder? Zit je talent in administratieve ondersteuning of heb je zin om ons te helpen op leuke evenementen? Dat kan!
Gekkoovrijwilliger