Red Weweler

Steunactie Red Weweler 

De wei van Weweler in Burg-Reuland, een kleine gemeente in de Oostkantons. Sinds vele jaren de uitvalsbasis voor verschillende Gekkoo tentenkampen: gelegen in een vallei, langs een kabbelend beekje, omringd door wanden van groen. Midden in de natuur zorgen tientallen vrijwilligers er elke zomer voor een onvergetelijke tijd.

Voor veel kinderen en jongeren is het de eerste kennismaking met kamperen, voor sommigen is het zelfs de eerste keer ooit dat ze op vakantie kunnen. Weg uit de stedelijke omgeving, samen spelen, eten, leuke dingen doen en op ontdekking gaan in de natuur. Samen grenzen verleggen op de grote wandeltocht: “komaan, nog een kilometer!” Na een warme dag afkoelen in het beekje, genieten van de laatste zonnestralen en daarna rond het kampvuur zitten. Met kleine oogjes uit de slaapzak kruipen na een nacht lang babbelen met nieuwe vrienden.

Op 14 juli 2021 werd België getroffen door een ongeziene watersnood. Ook wij deelden in de klappen. Ons kampterrein overstroomde en werd geëvacueerd door onze vrijwilligers onder leiding van brandweer, politie en de burgemeester. Zolang de hulpdiensten het veilig achtten, probeerden we om zo veel mogelijk materiaal naar hoger gelegen terrein te brengen en op te bergen in de schuur die we huren. Jammer genoeg werden er tijdens de overstroming toch tenten en materiaal beschadigd, vernield of vermist.

Dit was een zware opdoffer voor onze vrijwilligers en ons personeel. Want zorgen voor een onvergetelijke vakantie vergt veel enthousiasme en inzet. Niet alleen tijdens het kamp maar ook ervoor en erna: opbouwen en afbreken van de tientallen tenten (voor slaapplaatsen, keuken, animatie, materiaalstockage,…), installeren van de WC- en douchehokjes en wasbakken, leggen van elektriciteit,… Dit zagen we nu teniet gedaan door de kracht van het water.

Gelukkig bleef het bij grote materiële schade die echter wel het voorbestaan van het kamp bedreigt. De financiële inspanning om enkel de schade van meer dan 50.000 euro te overkomen, is groot. De verzekering zal niets vergoeden, de aanvraag tot een tegemoetkoming bij het rampenfonds is lopende.

Om opnieuw een sterk kampaanbod te realiseren is dus alle financiële steun hoognodig. De kampteams van Weweler plannen alvast een heleboel activiteiten en we openen een speciaal rekeningnummer waar je een centje kan bijdragen.

Volg het op onze site, via de Facebookpagina en op Instagram.

Gekkoo weweler The Olympics

Wat is er nodig?

Hoeveel geld willen we inzamelen om van Weweler de ideale kamplocatie maken?
Wat is er nodig?
Weweler

Steun de actie

Doe een financiële bijdrage of steun een van de acties.
Steun de actie