Genderneutraal spelen | Gekkoo Speelgoedbende

spg genderneutraal

Vaak vullen we als ouders, leerkracht of pedagogisch medewerker te veel in wat meisjes en jongens leuk vinden, op basis van stereotypen. Wanneer je kinderen alle soorten speelgoed aanbiedt, kan het zelf kiezen wat hij of zij leuk vindt en leert het op die manier zichzelf en zijn interesses beter kennen. Laat je kind(eren) het zelf uitzoeken, van alles ervaren en uitproberen. Daar leren ze het meeste van en het is supergoed voor hun zelfvertrouwen!

Genderneutraal spelen | Gekkoo Speelgoedbende

Gekkoo | annulatie jeugdwerkaanbod paasvakantie

Gekkoo Muziekkriebels

Op 19/03/2021 heeft het overlegcomité beslist dat jeugdactiviteiten tijdens de paasvakantie (5 tot 18 april) alleen mogen doorgaan zonder overnachting, in de buitenlucht en in kleinere groepen van maximaal 10 kinderen in plaats van 25.

Deze beslissing heeft een enorme impact op onze werking. Na veel intern overleg en terugkoppeling met Stad Antwerpen hebben wij een beslissing genomen.

Wij zijn verplicht al ons jeugdwerkaanbod in de paasvakantie te annuleren door overmacht.

Gekkoo | annulatie jeugdwerkaanbod paasvakantie

Machtsomkeerspel | Gekkoo Speelgoedbende

gekkoo machtsomkeerspel

"Poets je tanden, we moeten naar bed", “Kleed je aan, we moeten vertrekken”, “Pas op, niet klimmen – zo val je nog!”

Kinderen moeten veel en er zijn heel wat dingen die ze niet mogen. Hoewel bij kinderen de behoefte aan autonomie steeds groter wordt, hebben kinderen in feite maar weinig echte macht en controle. Ook in hun ontwikkeling botsen zij tegen hun eigen limieten aan, wat voor grote frustratie kan zorgen met soms een driftbui ter ontlading. In deze blogpost vertel ik - Celine van de Gekkoo Speelgoedbende - jullie wat meer over  ‘machtsomkeerspel’, een bijzondere vorm van verbindend spelen.

Machtsomkeerspel | Gekkoo Speelgoedbende