Steun het Gekkoo Fonds

Alle kinderen moeten kunnen deelnemen aan vrijetijdsactiviteiten. Toch zijn speelpleinen en kampen voor veel gezinnen moeilijk of zelfs niet betaalbaar. Daarom richtten we het Gekkoo Fonds op. Wie het moeilijk heeft, kan voor onze kampen en speelpleinen een tussenkomst aanvragen. Het Gekkoo Fonds betaalt dan een deel van het inschrijvingsgeld. Ook gezinnen die niet in Antwerpen of een Antwerps district wonen, kunnen een aanvraag doen.

Het Gekkoo Fonds haalt een deel van haar middelen uit de bijdragen van particulieren en bedrijven waaronder Belfius en via het organiseren van diverse activiteiten. Ook Stad Antwerpen en Diesterweg’s Hulpkas nemen een heel groot deel van de financiering op zich. Hieronder ontdek je hoe ook jij kinderen dé vakantie van hun leven kan geven.

04

Geef financiële steun

Stort een bedrag naar keuze op BE63 0682 5167 4308. Je kiest zelf hoeveel en hoe vaak je stort. Vermeld zeker je naam en adres in de mededeling bij je betaling. Opgelet: voorlopig kunnen wij geen fiscale attesten voor jouw storting uitreiken. We werken er hard aan om dit in de toekomst mogelijk te maken.

Om je een idee te geven van het belang van jouw financiële bijdrage:

 • voor 25,50 euro kan een kind zes dagen deelnemen aan een speelplein
 • voor 150 euro sponsor je deelname aan een gemiddelde kampweek

In 2020 kregen 480 kinderen de kans om, ondanks hun moeilijke sociale of financiële situatie, toch deel te nemen aan leuke vrijetijdsactiviteiten. In totaal kwam het Gekkoo Fonds tussen voor 29.379,44 euro. In detail*:

 • 172 tussenkomsten voor Kampbende
 • 280 tussenkomsten voor Speelpleinbende
 • 51 tussenkomsten voor Woensdagbende

* Van de 480 kinderen kregen er 19 een tussenkomst voor meer dan één soort activiteit. Bijvoorbeeld: voor een kamp en speelplein, of voor speelplein en Woensdagbende.

Steunen zonder extra geld uit te geven

Online shoppen en het Gekkoo Fonds steunen zonder een euro extra uit te geven? Maak kennis met Trooper. Het is een website voor al je online shopping die ervoor zorgt dat je het Gekkoo Fonds gratis steunt met je online aankopen. Want de webshops geven per aankoop een procentje aan Gekkoo. Voor de webshops is het een marketingkost, voor jou een gemakkelijke manier om ons Fonds te steunen.

Hoe werkt Trooper?

 1. Je gaat naar onze pagina op Trooper via de knop hieronder.
 2. Je kiest je shop en klikt op de banner. De link weet dat jij ons wil steunen.
 3. Je doet gewoon je aankoop zoals altijd, zonder een euro extra te betalen.
 4. De shop betaalt een procentje aan Gekkoo.

Naar onze Trooperpagina

Tip: wil je een waarschuwing als je op een Troopershop komt? Installeer dan de Trooperbot. Hij herinnert je automatisch dat je Gekkoo kan steunen met je aankoop. Handig. Lees meer.

Via onze pagina op Trooper vind je heel veel bekende webshops waar je zeker al eens koopt:

 • kleding: JBC, Zalando Lounge, Decathlon, Torfs, AS Adventure, About You,...
 • eten: Collect&Go, Collishop, Pizza Hut, Takeaway.com, Lidl,... 
 • speelgoed: Fun, Bart Smit, Studio 100 webshop,... 
 • pretparken: Walibi, Plopsaland, Bellewaerde,...
 • vakanties: Booking.com, Landal, Center Parcs, Cheap Tickets, Djoser,...
 • elektronica en cadeautjes: Selexion, Coolblue, Ali Express,...
 • en nog veel meer

Doe mee

Aan tafel met Gekkoo

Elk jaar in oktober organiseren we een diner ten voordele van het Gekkoo Fonds. De horecastudenten van het Stedelijk Lyceum Lamorinière serveren een verfijnd driegangenmenu met seizoensgebonden ingrediënten. Editie 4 vond plaats op 18 oktober 2019 in het sfeervolle restaurant van Stedelijk Lyceum Lamorinière. De avond bracht iets meer dan 4.100 euro op ten voordele van het Gekkoo Fonds. Een heel mooi resultaat waarvoor we alle deelnemers hartelijk willen bedanken. Ook dankzij de steun van onze partners Stedelijk Lyceum Lamorinière, Stad Antwerpen, Belfius, Elixir d'Anvers, De Bloemerie en Moira Billen Photography konden we het kostenplaatje laag en de opbrengst groot houden.

Een hele grote dankjewel aan iedereen die dit mee mogelijk maakte. 

Bekijk de foto's van 2019.

*** Update 1 september 2020: omwille van de coronamaatregelen zijn we jammer genoeg genoodzaakt om de editie van dit jaar te annuleren. Op naar 2021! ***

Partners 2019: