Steun het Gekkoo Fonds

Alle kinderen moeten kunnen deelnemen aan vrijetijdsactiviteiten. Toch zijn speelpleinen en kampen voor veel gezinnen moeilijk of zelfs niet betaalbaar. Daarom richtten we het Gekkoo Fonds op. Wie het moeilijk heeft, kan voor onze kampen, speelpleinen en Woensdagbendes een tussenkomst aanvragen. Het Gekkoo Fonds betaalt dan een deel van het inschrijvingsgeld. Ook gezinnen die niet in Antwerpen of een Antwerps district wonen, kunnen een aanvraag doen.

Het Gekkoo Fonds haalt een deel van haar middelen uit de bijdragen van particulieren en bedrijven waaronder Belfius en diverse activiteiten. Ook Stad Antwerpen en Diesterweg’s Hulpkas nemen een heel groot deel van de financiering op zich. Hieronder ontdek je hoe ook jij kinderen dé vakantie van hun leven kan geven.

04

Geef financiële steun

Stort een bedrag naar keuze op BE63 0682 5167 4308. Je kiest zelf hoeveel en hoe vaak je stort. Vermeld zeker je naam en adres in de mededeling bij je betaling. Opgelet: voorlopig kunnen wij geen fiscale attesten voor jouw storting uitreiken. We werken er hard aan om dit in de toekomst mogelijk te maken.

Om je een idee te geven van het belang van jouw financiële bijdrage:

 • voor 10 euro kan een kind vier keer komen spelen op onze wekelijkse Woensdagbende
 • voor 25,50 euro kan een kind zes dagen deelnemen aan een speelplein
 • voor 150 euro sponsor je deelname aan een gemiddelde kampweek

In 2018 kregen 625 kinderen de kans om, ondanks hun moeilijke sociale of financiële situatie, toch deel te nemen aan leuke vrijetijdsactiviteiten. In totaal kwam het Gekkoo Fonds tussen voor 51.854 euro. In detail*:

 • 179 tussenkomsten voor Kampbende
 • 447 tussenkomsten voor Speelpleinbende
 • 66 tussenkomsten voor Woensdagbende

* Van de 625 kinderen kregen er 57 een tussenkomst voor meer dan één soort activiteit. Bijvoorbeeld: voor een kamp en speelplein, of voor speelplein en Woensdagbende.

Steunen zonder extra geld uit te geven

Online shoppen en het Gekkoo Fonds steunen zonder een euro extra uit te geven? Maak kennis met Trooper. Het is een website voor al je online shopping die ervoor zorgt dat je het Gekkoo Fonds gratis steunt met je online aankopen. Want de webshops geven per aankoop een procentje aan Gekkoo. Voor de webshops is het een marketingkost, voor jou een gemakkelijke manier om ons Fonds te steunen.

Hoe werkt Trooper?

 1. Je gaat naar onze pagina op Trooper via de knop hieronder.
 2. Je kiest je shop en klikt op de banner. De link weet dat jij ons wil steunen.
 3. Je doet gewoon je aankoop zoals altijd, zonder een euro extra te betalen.
 4. De shop betaalt een procentje aan Gekkoo.

Naar onze Trooperpagina

Tip: wil je een waarschuwing als je op een Troopershop komt? Installeer dan de Trooperbot. Hij herinnert je automatisch dat je Gekkoo kan steunen met je aankoop. Handig. Lees meer.

Via onze pagina op Trooper vind je heel veel bekende webshops waar je zeker al eens koopt:

 • kleding: JBC, Zalando Lounge, Decathlon, Torfs, AS Adventure, About You,...
 • eten: Collect&Go, Collishop, Pizza Hut, Takeaway.com, Lidl,... 
 • speelgoed: Fun, Bart Smit, Studio 100 webshop,... 
 • pretparken: Walibi, Plopsaland, Bellewaerde,...
 • vakanties: Booking.com, Landal, Center Parcs, Cheap Tickets, Djoser,...
 • elektronica en cadeautjes: Selexion, Coolblue, Ali Express,...
 • en nog veel meer

Doe mee

Aan tafel met Gekkoo

Elk jaar in oktober organiseren we een diner ten voordele van het Gekkoo Fonds. De horecastudenten van het Stedelijk Lyceum Lamorinière serveren een verfijnd driegangenmenu met seizoensgebonden ingrediënten. In 2018 bracht de avond 5.219,28 euro op voor het Gekkoo Fonds.

Bekijk de foto's van 2018.

Editie 4 heeft plaats op 18 oktober 2019 in het sfeervolle restaurant van Stedelijk Lyceum Lamorinière.

Partners 2019:

De Warmste Week

Gekkoo is één van de goede doelen tijdens De Warmste Week van Studio Brussel. Registreer jouw actie voor het Gekkoo Fonds.