Gekkoo Speelgoedbende | gezelschapsspelen + 6 jaar

Bij Gekkoo spelen we heel het jaar door, maar de maand december is toch wel de maand bij uitstek om samen spelletjes te spelen. Het wordt steeds kouder en ook de feestdagen staan voor de deur. Maak het je gezellig met de leukste gezelschapsspelletjes van de Speelgoedbende! Wij maakten een lijstje met onze favorieten.

Iets gezien dat je leuk vindt? Klik op de link en je kan meteen het item reserveren. Om te reserveren, moet je eerst lid van de Speelgoedbende worden. Dit kan online. Alle informatie vind je hier.

Spelletjes voor kinderen vanaf 6 jaar

Opgepast! Wanneer de matrozen op het eiland van Big Pirate landen, willen ze zijn schat stelen maar de grote piraat doet er alles aan om dit te verhinderen. Dit spel is een echte aanrader en zit vol actie en avontuur. Een fijn spel, dat kinderen er toe aanzet om tactisch en snel te handelen!

Leo moet naar de kapper is een spannend coöperatief geheugenspel met verschillende moeilijkheidsgraden.
Ook aan de jongste spelertjes is gedacht, er is een variant waarbij je met open kaarten speelt. De spelers moeten de langharige leeuw Leo op tijd bij de kapper zien te krijgen. Het speelveld is een spoor van dertig gedekte jungletegels, dat begint bij het bed van onze luie leeuw en eindigt bij de kappersstoel. De Speelgoedbende heeft nog heel wat andere coöperatieve spelletjes die je kan ontlenen.

Wie is het? Nostalgie voor velen en het blijft leuk om samen te spelen!

In de klassieker Vier op een Rij, nemen rood en groen het tegen elkaar op.
Zet als eerste 4 schijfjes op een rij en verhinder tegelijk dat jouw tegenstander hetzelfde doet. Dit spelletje is heel goed voor het wiskundig inzicht van kinderen.

Spelletjes voor kinderen vanaf 8 jaar

Dixit is één van de beste en meest bekroonde gezelschapsspellen van de laatste jaren. Het is een leuk spel met weinig spelregels en dus ook heel toegankelijk voor kinderen. Het draait allemaal om inlevingsvermogen en fantasie. Bovendien zijn de tekeningen op de kaarten echt supermooi. Naast origineel en leuk, is Dixit een communicatiespel dat de sociale vaardigheden traint. Spelers moeten goed afwegen welke informatie ze zullen geven.

Ook biedt Dixit de oefening om zich te leren verplaatsen in iemand anders zijn gedachten en gevoelens. Bij de Speelgoedbende kan je Dixit Odyssee ontlenen.
Het spelverloop is hetzelfde als bij de gewone Dixit, maar je kan Dixit Odyssey met 12 personen spelen in plaats van met 6 zoals bij het gewone Dixit spel.

Jenga Pass Challenge is een uitdagende variant van het klassieke Jenga-spel. Stapel houten Jenga blokken op het platform om de toren te bouwen en trek dan steeds één blok uit de toren terwijl je het platform vasthoudt aan een van de handvatten. Je hebt een vaste hand nodig om de blokken eruit te trekken en het platform door te geven aan je tegenstander… wees voorzichtig, want anders stort de Jenga toren in elkaar!

Voor kinderen die gek zijn op weetjes, is er de Slimste Mens ter wereld Junior.
Een spel net zoals de quiz op tv! Alleen bepaalt in dit spel de finale wie de winnaar is, in plaats van wie er naar huis gaat. Je verdient seconden door goede antwoorden te geven en er gaan seconden af als je nadenkt over een antwoord. De winnaar speelt in de finale de secondes weg van de andere finalist.

Niet te vergeten klassiekers!

Ticket to Ride is een echte klassieker onder de bordspelletjes. In dit spel nemen 2 tot 5 spelers het tegen elkaar op om de meeste overwinningspunten te behalen door treinroutes neer te zetten. Een favoriet spel, wanneer je thuis een fan van treinen hebt rondlopen. De juniorvariant, ‘Ticket to Ride: Mijn Eerste Reis’ is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Ook Ticket to Ride Europe, kan je bij de Speelgoedbende ontlenen.

Stratego is het klassieke spel van aanval en verdediging. Jij bent de opperbevelhebber van je eigen leger. Terwijl je je eigen vlag bewaakt, probeer je die van je tegenstander te veroveren! 

Monopoly, dé klassieker onder de gezelschapsspelletjes met vele edities en voor verschillende leeftijden. Zin in een spelletje anti- monopoly (+8j), extreem bankieren (+8j) of elektronisch bankieren (+5j) ? Je vindt het bij de Speelgoedbende!

Cluedo is het bekende misdaadspel, waarbij je drie vragen tracht op te lossen: “Wie heeft de moord begaan? Met welk wapen? En waar is de moord gepleegd? Onderzoek alles om het mysterie te ontrafelen.

De Kolonisten van Catan, hét populaire handelsspel, waarbij de spelers grondstoffen met elkaar ruilen om straten, dorpen en steden te kunnen bouwen. Is het basisspel voor je kindje (-8j) nog iets te moeilijk, waag je dan aan ‘De Kolonisten van Catan Junior’, een piratenvariant met vereenvoudigde regels, een geschikter handelssysteem en een nieuwe rover genaamd “Kapitein Haak”.

Wie denkt dat je Carcassonne  alleen kan winnen als je geluk hebt met het pakken van de goede tegels heeft het mis! Het is een simpel maar doordacht legspel waarbij je eigen steden en straten kan maken maar ook flink kunt profiteren van wat de ander aan het leggen is. En sta je wat punten achter tijdens het spel? Geen probleem, aan het einde van het spel kan je stiekem nog heel wat punten krijgen door in de juiste velden te staan en kloosters te bezitten. Kortom, hoe je het speelt dat is aan jou, maar elk spel zal weer anders zijn! Ook Carcassonne kent vele varianten, zoals Carcassonne AmazoneCarcassonne Junior is een vereenvoudigde versie, geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

In Rummikub moeten spelers zo snel mogelijk hun tegels kwijt zien te raken door de juiste combinaties te leggen. Dat kan met de tegels van je bordje of met de tegels die al op tafel liggen.
In Rummikub zijn de populairste elementen van een aantal bekende spelen, zoals Mah-Jongg, domino, jokeren en aspecten van het schaakspel verwerkt. Een spel dat inzicht, durf en tactiek combineert.

Het meest gespeelde gezinskaartspel, dat moet wel Uno zijn!
Troef de eerder gespeelde kaart met een kaart van dezelfde kleur of hetzelfde symbool. Maar let goed op de actiekaarten en vergeet niet "UNO!" te roepen als je nog maar één kaart hebt. Voor de jongste spelletjesliefhebbers (+3j) is er Uno Junior, met alle pret van de klassieke versie maar met eenvoudige regels en grappige dierenafbeeldingen.
Uno is ideaal voor urenlang speelplezier en gezellige spelletjesavonden!

Meer info over de Gekkoo Speelgoedbende vind je hier.