Gekkoo Speelgoedbende | gezelschapsspelen 3 - 6 jaar

Bij Gekkoo spelen we heel het jaar door, maar de maand december is toch wel de maand bij uitstek om samen spelletjes te spelen. Het wordt steeds kouder en ook de feestdagen staan voor de deur. Maak het je gezellig met de leukste gezelschapsspelletjes van de Speelgoedbende! Wij maakten een lijstje met onze favorieten.

Iets gezien dat je leuk vindt? Klik op de link en je kan meteen het item reserveren. Om te reserveren, moet je eerst lid van de Speelgoedbende worden. Dit kan online. Alle informatie vind je hier.

Spelletjes voor Peuters

Spelletjes voor kinderen vanaf 2 jaar

Little Circuit is een soort ganzenbord voor de kleintjes. Het merk Djeco heeft allerlei leuke spelletjes. Nog een aanrader is Ludanimo, een spelletjesdoos met 3 complete spellen: memo, balanceer en parcours-spel. Ontdek hier welke spelletjes je van Djeco nog allemaal bij de Speelgoedbende kan lenen.

Sommige memory spellen kun je al vanaf 2 jaar spelen. Andere varianten kun je met een aanpassing ook met kleintjes al spelen: je kan het spelen met de afbeeldingen naar boven of je kan het aantal verschillende kaartjes waarmee je speelt verminderen.

Wij hebben deze, van Hape: een mooie houten memory met diertjes om thuis te spelen.

Ook leuk is het geheugenspel van Janod, in de vorm van een lieveheersbeestje met drie moeilijkheidsgraden en opdrachtenkaarten.

Spelletjes voor kinderen vanaf 3 jaar

Domino, een grappig legspel waarbij je de boerderijdieren in 'paren' bij elkaar moet aanleggen. Deze van Djeco, met boerderijdiertjes is onze favoriet! 

De Gouden appel, is een kleurrijk gezelschapsspelletje in de trend van Ganzenbord, waarbij de jongste spelletjesliefhebbers tal van vaardigheden kunnen oefenen: kleurenkennis, samen spelen (beurt afwachten), omgaan met verlies, gevolg geven aan acties. In onze catalogus vind je nog veel meer leuke en educatieve spelletjes van Beleduc.

Jenga Goki is een leuk behendigheidsspel. De spelers nemen om de beurt een stuk uit de toren en leggen het er bovenop. Wees voorzichtig, laat de toren niet omvallen! Dit spelletje bevordert de concentratie en stimuleert de hand-oog coördinatie en de fijne motoriek.

Spelletjes voor Kleuters

Spelletjes voor kinderen vanaf 4 jaar

Shapy is een spannend zoekspel dat het observatievermogen en het herkennen van vormen en combinaties bevordert. Spelers gooien de drie symbolendobbelstenen en proberen daarna zo snel mogelijk het tegeltje met dezelfde symbolen erop te pakken. Dit spel kan je op verschillende manieren spelen zodat ook oudere kinderen en zelfs volwassenen er plezier aan zullen beleven.

Naast kleuren en vormen leren herkennen en benoemen, kan je ook leren tellen en rekenen met gezelschapsspelletjes zoals met het telspel Mecki en co. Meneer en mevrouw Mecki zijn net uit hun winterslaap gekomen, als er vier nieuwe egeltjes aan de familie worden toegevoegd. Eén probleem: de egeltjes zijn poedelnaakt! De stekels zijn ontzettend belangrijk voor de egels om ze tegen gevaar te beschermen. Gooi zoveel mogelijk met de dobbelstenen voor stekels op jouw egel. Lukt het jou om als eerste een egel vol met stekels te krijgen?

Een potje kwartet is altijd leuk en ‘Draak Dondertand’ is geschikt voor kindjes vanaf 4 jaar. Met wat concentratie en de juiste portie geluk kun je vier dezelfde kaarten verzamelen en zo een kwartet vormen. Als beloning krijg je dan een vuurkristal. Wie slaagt erin om de meeste vuurkristallen te verzamelen?

Bij Magicus, een betoverend concentratie- en geheugenspel, moeten spelers om het snelst proberen om hun kleurige toren af te breken. Dit spelletje is een leuke variant op memory. Elk om beurten, draaien de spelers een hoedje om en kijken naar de kleur aan de onderkant hiervan. Is dit dezelfde kleur als het bovenste blokje van de stapel, dan mag hij het van de stapel wegnemen.

Spelletjes voor kinderen vanaf 5 jaar

Samen puzzelen is het leukst met de mooie geïllustreerde puzzels van Djeco.
Deze zijn omlijst met een witte rand waarop verschillende onderdelen staan die terug te vinden zijn in de puzzel.
Tip: Als het puzzelen toch nog een beetje moeilijk is, kan je deze maken op de poster.

Van Monopoly bestaan heel veel varianten, ook voor junior! Ideaal om kinderen kennis te laten maken met één van de klassiekers onder de gezelschapsspellen.

Times’ up Kids, is speciaal gemaakt voor kinderen die nog niet kunnen lezen. Op de kaartjes staan geen woorden maar mooie tekeningen. Met dit leuke spel zal je kind niet alleen nieuwe woordjes leren maar ook zelf woorden correct moeten gebruiken om het gezochte woord te beschrijven. Voor oudere kinderen, vanaf 8 jaar, bestaat er ook de Time’s Up family editie.

Meer info over de Gekkoo Speelgoedbende vind je hier.