Welkom bij de Speelgoedbende

Spelen is leuk!

Maar wist je ook dat spelen bijdraagt tot de ontwikkeling van je kind? Via spel leert je kind zichzelf, de ander en zijn omgeving beter kennen. Door het samenspelen wordt de fantasie van je kind geprikkeld en blijft je kind nieuw spelgedrag ontwikkelen. Met spel oefen je diverse situaties en vaardigheden, zowel op motorisch, cognitief als op sociaal-emotioneel vlak.

Gekkoo vindt dat iedereen de kans moet krijgen om te experimenteren met speelgoed en kennis op te doen over de spelontwikkeling van het kind.

samen jammen - gekkoo speelgoedbende

Speelgoed ontlenen

Daarom voorziet de Gekkoo Speelgoedbende educatief, duurzaam speelgoed dat je kan ontlenen tijdens ontleenmomenten.

Het eerste uitleenpunt opent binnenkort in het Huis van het Kind Groenenhoek: wekelijks op maandag (13.00 tot 14.30 uur) en woensdag (14.30 – 16.00 uur).

Met een lidmaatschap van de Speelgoedbende heb je voor weinig geld het hele jaar afwisselend en uitdagend speelgoed in huis. Per keer mag je 3 spelletjes per kind ontlenen, die je 3 weken mag bijhouden. Wil je graag eerst eens proberen? Dat kan! De eerste maand ontleen je gratis speelgoed, daarna kan je lid worden voor 5 euro per jaar.

Neem al eens een kijkje in onze catalogus, waar je snel en gemakkelijk speelgoed zal kunnen reserveren en ontlenen. Ophalen kan je dan doen bij het Gekkoo-secretariaat, tijdens de openingsuren van het onthaal.

Samen spelen

De Speelgoedbende organiseert ook maandelijks een speelmoment, waar (groot)ouders, oppassers, … samen met hun kind(eren) kunnen komen spelen én leren. Gekkoo staat voor meer dan plezier en die visie wil ook de Speelgoedbende in haar spel- en ontmoetingsmomenten uitdragen: tijdens een speelmoment wordt een bepaald facet van spelend leren in de kijker gezet. Attachment play, sensory play, coöperatief spel,… het komt allemaal aan bod.

Kom iedere 3de dinsdag van de maand, met uitzondering van 28 juli, gezellig kletsen en ontdekken dat iedereen kan spelen!                                             

Het eerste speelmoment vindt plaats op 19 mei in het Huis van het Kind Groenenhoek, waarbij we in het kader van de ‘Opvoedingsweek: opvoeden is geen strijd!’ aandacht geven aan het coöperatieve spel. De verdere planning vind je hier.

Meer weten?

Volg onze blogposts waarin we jullie de komende maanden meer uitleg zullen geven over de thema’s. Het is nog even wachten vooraleer we open gaan, maar ondertussen ben je welkom op de Speelgoedbende Facebookgroep voor ouders en vrijwilligers. Je kan je ook inschrijven op onze nieuwsbrief.

Extra leuk: we maakten een superleuke spelletjesbundel met activiteiten voor thuis waar je heel weinig spullen voor in huis moet halen. Deze bundel kan je hier downloaden.

Tot snel!

Heb je vragen, dan kan je mailen naar speelgoedbende@gekkoo.be of bellen naar Celine, de projectmedewerker van de Speelgoedbende: 03 369 26 56.

Wil je je graag als vrijwilliger mee inzetten voor de Speelgoedbende? Bekijk de vacatures of mail je motivatie naar celine@gekkoo.be.