IJskrijt

Nodig: 

  • ijsblokvormpjes
  • water 
  • maizena
  • kleurstof 

Maak dit bevroren krijt een dag van tevoren!

Meng gelijke hoeveelheden water en maizena tot een papje. Doe verschillende kleuren en verhoudingen kleurstof in ijsblokvormpjes. Vul deze vormpjes met het maizena-watermengsel. Meng met een kleine lepel of stokje de kleuren er goed door. Zet in de diepvries.

Haal de volgende dag de ijsblokjes uit de vorm en laat je kinderen ontdekken wat ze er allemaal mee kunnen doen. Welke kleuren zien ze als de blokjes smelten? Welke tekeningen kunnen ze maken (met hun handen, met penselen,...) met de smeltende blokjes?

gekkoo ijskrijt

We moeten allemaal in ons kot blijven. Maar dat wil niet zeggen dat we moeten stoppen met spelen. Gekkoo deelt daarom in deze bijzondere tijden kleine activiteiten uit ons aanbod om zo hopelijk de dagen die jij nu thuis spendeert met je kind(eren), leuker te maken. Heb jij nog speeltips voor andere ouders? Of hebben jouw kinderen één van onze activiteiten getest? Deel gerust via #gekkooblijftspelen en tag ons zeker via Instagram of Facebook. Samen kunnen we dit. Blijf veilig, blijf gezond en blijf spelen.