Achtergrond krijten

Nodig: 

  • stoepkrijt 

Zoek samen met je kinderen voorbeelden op van 'sidewalk chalk art' op het internet of blader samen met hen door hun favoriete kinderboeken en kies dan een 'omgeving' waar jullie naartoe willen ontsnappen. Misschien diep onder de zee? Een tropisch eiland? Of tussen de maan en de sterren? Heel veel kan, laat je fantasie de vrije loop en betrek je kinderen bij het proces. Ook leuk: een boodschap voor oma en opa maken, dan kan je de foto doorsturen. 

Teken (als ouder/begeleider) de omtrekken van wat je wil tekenen en laat de kinderen inkleuren. Grotere kinderen kunnen dit ook helemaal zelfstandig. Ga op een stoel staan en laat je kinderen zich 'goed leggen' in de tekening. 

achtergrond krijten

We moeten allemaal in ons kot blijven. Maar dat wil niet zeggen dat we moeten stoppen met spelen. Gekkoo deelt daarom in deze bijzondere tijden kleine activiteiten uit ons aanbod om zo hopelijk de dagen die jij nu thuis spendeert met je kind(eren), leuker te maken. Heb jij nog speeltips voor andere ouders? Of hebben jouw kinderen één van onze activiteiten getest? Deel gerust via #gekkooblijftspelen en tag ons zeker via Instagram of Facebook. Samen kunnen we dit. Blijf veilig, blijf gezond en blijf spelen.