Vrijwilliger in de kijker | Ylias

Wat doe je bij Gekkoo en hoe lang doe je dat al? Ik kwam bij Gekkoo terecht via Formaat vzw, die actief zijn op het pleintje voor mijn deur. Ondertussen ben ik al bijna een jaar animator bij de Speelpleinbende en de Woensdagbende. Ik zou zeker ook eens een paar kampen willen begeleiden omdat ik denk dat ik daar nog veel kan bijleren.

Waarom ben je actief als vrijwilliger? Omdat ik graag werk met kinderen. Ze zitten vol creativiteit en fantasie waardoor je aan alle spelletjes een draai kan geven. Door samen te spelen kan ik er mee voor zorgen dat ze minder met hun gsm bezig zijn. Ik vind gsm's en andere elektronica zeer verslavend. Ze verpesten de kindertijd, die toch gewoon een tijd van spelen, vriendjes maken, samen plezier hebben, moet zijn. 

Mijn ideale zondag is… lekker uitslapen.

Als ik een superkracht mocht kiezen, zou ik… willen teleporteren om zo de rest van de wereld te kunnen zien.

Je mag mij altijd wakker maken voor… een speciale sneaker- of kledingdrop.

Mijn favoriete Gekkoo-moment: is wanneer alle kinderen meespelen met je spel. Het beste spel om iedereen mee te krijgen is vlaggenroof. Mijn favoriete pleinspel is buske stamp.

Vrijwilliger Ylias