Gezocht: jobstudent Spelbus

Over Gekkoo

Gekkoo is een Antwerpse jeugdwerkorganisatie die leuke en laagdrempelige vrije tijdsactiviteiten organiseert voor jongeren van 3 tot 18 jaar. Tijdens de vakantie gaan kinderen op themakampen in binnen- en buitenland en kunnen ze zich uitleven op onze speelpleinen in verschillende Antwerpse wijken. Het hele jaar door rijden we rond met de Spelbus vol speelgoed dat kinderen kunnen uitlenen. En op woensdagnamiddag kunnen kinderen zich na schooltijd uitleven en leuke activiteiten doen bij de Woensdagbende. In onze twee jeugdverblijfcentra kunnen (school)groepen een fantastische tijd beleven. Om al deze projecten te realiseren, kan Gekkoo rekenen op een ploeg van 600 enthousiaste vrijwilligers en 15 professionele medewerkers.

Over de Spelbus

In mei 2016 startte Gekkoo samen met Huis van het Kind de Spelbus op. De Spelbus is een mobiele spelotheek, een soort bibliotheek maar dan met speelgoed. Iedereen kan in de Spelbus terecht om kwalitatief en duurzaam speelgoed voor kinderen tussen 0 en 12 jaar te ontlenen. Ze kunnen dit ontlenen met hun A-kaart. Naast het ontlenen van speelgoed is ons doel om mensen het Huis van het Kind te leren kennen.

De Spelbus rijd uit naar 6 districten: Kiel, Wilrijk, Hoboken, Wilrijk, Borgerhout, Luchtbal en Deurne-Noord. En dat op verschillende momenten in de week. Meer informatie over de Spelbus vind je hier.

Taakomschrijving

Je bent 1 of meerdere dagen per week verantwoordelijk voor het uitrijmoment van de Spelbus. Je rijdt met de Spelbus naar de vaste uitrijplek en bemant het uitleenmoment: speelgoed uitlenen, uitleg geven aan kinderen en hun ouders, mensen aanspreken over de Spelbus en Huizen van het kind, orde en netheid bewaren in Spelbus, etc.

Je werkt samen in een team van Spelbus-medewerkers en –vrijwilligers en wordt ondersteund door onze vaste medewerker. Je bent bereid om aan een vorming deel te nemen. Hier krijg je uitleg over de organisatie van de Spelbus, over het uitlenen van speelgoed en over de werking van het Huis van het Kind.

Functieprofiel

 • Je bent minstens 18 jaar oud
 • Je beschikt over een rijbewijs en ziet het zitten om met een grote camionette door Antwerpen te rijden
 • Je bent wekelijks beschikbaar op 1 of meerdere van deze momenten:
  • Maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag: 14u30 – 17u30
  • Woensdag: 11u30 – 17u30
 • Je hebt ervaring met werken in teamverband
 • Je hebt ervaring met werken in de sociale sector

Ons aanbod

 • Studentencontract of een verloning volgens het sociaal-cultureel statuut van de 25 dagenregel met een bruto uurloon van €10,68
 • Een afwisselende job met veel boeiende contacten
 • Een aangename, hartelijke en stimulerende werksfeer

Interesse?

Breng ons op de hoogte van je motivatie en wij nodigen je uit voor een gesprek. Dit kan via mail naar koen@gekkoo.be of in ons secretariaat (Limburgstraat 49, 2020 Antwerpen, 03/233.64.90).

Meer informatie

Koen Huybrechts (stafmedewerker Gekkoo vzw), koen@gekkoo.be, 03 233 64 90