Hoe gaat Gekkoo om met beeldmateriaal?

Ook bij Gekkoo zijn we geschrokken van de Pano-reportage gisteren. Wij kunnen ons inbeelden dat veel ouders met vragen of bezorgdheden zitten. Graag willen wij dan ook open met jullie communiceren over ons beleid met betrekking tot beeldmateriaal.

Als Gekkoo mogen wij sfeerbeelden maken van onze activiteiten zonder ouders daar om expliciete toestemming te vragen. Dit gaat dan om foto’s van groepjes kinderen of jongeren, al spelend, knutselend of sportend. Geposeerde beelden mogen wij niet nemen zonder expliciete toestemming. Tijdens ons inschrijvingsproces moet je aangeven of je hier al dan niet toestemming voor geeft. Wij doen ons uiterste best om deze keuze te respecteren.

Wij bewaren beeldmateriaal op een harde schijf op een veilige plaats op het kantoor van Gekkoo. Wij slaan geen beeldmateriaal op op online platformen zoals Flickr, maar publiceren wel beeldmateriaal op onze sociale media, website en in drukwerk.

Wij gebruiken nooit beeldmateriaal dat:

  • kinderen of jongeren laat zien in situaties die op eender welke manier aanstootgevend kunnen zijn.
  • kinderen of jongeren laat zien in enkel badkledij of ondergoed. In het verleden gebeurde dit wel eens bij onze zwemkampen, kampen aan zee of buitenlandse kampen. Hier zullen wij vanaf nu nog strenger op toekijken.

De communicatiemedewerkers doen hun uiterste best om bij het selecteren van beeldmateriaal voor website en drukwerk, enkel die foto’s te selecteren die ze ook zouden willen zien van hun eigen kinderen. Maar als ouder heb jij het volste recht om daar anders over te oordelen en ons te vragen om een foto of filmpje te verwijderen. Laat ons altijd weten wanneer je een slecht gevoel hebt over een foto die je ziet verschijnen op onze website, in ons drukwerk of op onze sociale media.Een mooie website of fijne brochure mag nooit ten koste gaan van jullie veiligheidsgevoel als ouders. Foto’s verwijderen van onze sociale media en website kan snel, bij drukwerk ligt dit uiteraard lastiger. Wij zullen vanaf nu nog kritischer kijken naar wat we gebruiken in ons magazine en onze flyers.

Het is zoeken naar het evenwicht tussen ouders updaten tijdens en na onze activiteiten (waar veel vraag naar is), ons aanbod authentiek presenteren maar toch beeldmateriaal voldoende te gaan beveiligen of anoniem te houden.

Heb je als ouder vragen over ons beleid rond beeldmateriaal, laat het ons dan weten. Jullie hebben het volste recht om ons te vragen beeldmateriaal te verwijderen. Je kan ons contacteren via mail op info@gekkoo.be of telefonisch via 03 233 64 90.