Vrijwilliger in de kijker | Ali

Wat doe je bij Gekkoo en hoe lang doe je dat al? Ik ben animator op de Speelpleinbende en tijdens het schooljaar vind je mij ook terug op de Woensdagbende. Toen ik als kind naar het speelplein ging, wilde ik ook graag animator worden. In 2017 vertelde een van mijn klasgenoten enthousiast over de animatorcursus die hij gevolgd had. Ik dacht: "dat is iets voor mij” en schreef mij in voor de krokuscursus. Die zomer deed ik mijn stage en behaalde ik mijn animatorattest. Ondertussen ben ik ook hoofdanimator. Afgelopen zomer stond ik 6 weken op verschillende Gekkoo Speelpleinbendes.

Waarom ben je actief als vrijwilliger? Vrijwilligen bij Gekkoo is een hobby. Aan de ene kant is het leuk om met de kinderen te speLen, aan de andere kant hou ik ook van de verantwoordelijkheid en om de animatoren in mijn team te begeleiden. Meestal hebben we een redelijk vast team. Tijdens de vakanties zien we elkaar terug op het plein en zijn we meteen op elkaar ingespeeld. Dat is fijn.

Mijn ideale zondag is… uitslapen en naar films kijken. Liefst superheldenfilms, ik ben een Marvel-fan.

Als ik een superkracht mocht kiezen, zou ik… gedachten willen lezen. Natuurlijk niet constant want dat zou “overload” zijn. Maar soms kom je in situaties terecht waarin het handig zou zijn om te weten wat de ander denkt. Bijvoorbeeld bij een jobinterview zodat je weet wat ze graag willen horen (lacht). Of om te weten waarom iemand boos op je is.

Je mag mij altijd wakker maken voor… een pizza pollo. Kip is love! 

Mijn favoriete Gekkoo-moment: na een speelpleindag blijven hangen met je team. Samen napraten over hoe de dag verlopen is, even ontspannen. Het versterkt de onderlinge band en motiveert.

Meer weten over de animatorcursus?

Gekkoo vrijwilliger Ali