Vrijwilliger in de kijker | Wendy

Wat doe je bij Gekkoo en hoe lang doe je dat al? Ik ben vrijwilliger bij de Spelbus. Ik controleer of de spelletjes nog volledig zijn. Als er iets ontbreekt, vul ik aan met reservestukjes of bestel ik ze bij. Dit doe ik ondertussen 7 maanden, eerst als stagiair, nu als vrijwilliger.

Mijn ideale zondag is: op uitstap gaan met mijn gezin. We trekken er graag op uit en genieten van het samenzijn.

Als ik een superkracht mocht kiezen, zou ik… gedachten willen lezen. Soms voel ik aan dat iemand met iets zit maar het niet uitspreekt. Dan wil ik in zijn of haar hoofd kunnen kijken om te weten wat er scheelt.

Je mag mij altijd wakker maken voor: een spelletjesavond. Ik speel heel graag gezelschapsspellen en dat komt er nu wat te weinig van. Ik ben ook altijd te vinden voor een feestje. Als er maar ambiance is dan ben ik tevreden (lacht).

Mijn favoriete Gekkoo-moment: is lastig om te kiezen. Ik hou vooral van de leuke sfeer hier op kantoor. Die heb ik op andere plekken nog niet vaak meegemaakt. Als ik ’s morgens wat minder goed gezind ben, is dit onmiddellijk verdwenen wanneer ik bij Gekkoo toekom. Ook ’s middags lachen we wat af, dan lezen we de horoscoop en proberen we uit te vissen of de voorspellingen kloppen.

Hoe kwam je bij Gekkoo terecht: via trajectplan Levanto (VDAB). Zij helpen mensen die langere tijd uit het arbeidscircuit zijn, om terug mee te draaien op de werkvloer. Ik mocht zelf mijn stageplaats kiezen op basis van interesses. Toen ik hoorde over de Spelbus sprak me dat meteen aan.

Waarom ben je actief als vrijwilliger? Toen mijn stage afliep, wilde ik graag terugkomen als vrijwilliger. Ik doe het werk graag én ik hou van de leuke sfeer tussen de collega’s. Die combinatie maakte dat ik gebleven ben.

Benieuwd welke spelletjes je allemaal kan ontlenen bij de Spelbus? Neem eens een kijkje in de catalogus. Om speelgoed te lenen, moet je lid worden en een A-kaart hebben. Je mag dan voor al je kinderen speelgoed kiezen en dit tot maximum drie stuks per keer en zo vaak je wil. Lid worden kost 5 euro per jaar. Een A-kaart laten maken is gratis.