Vrijwilliger van de maand | Evy

Wat doe je bij Gekkoo en hoe lang doe je dat al? Ik ben hoofdverantwoordelijke van de Sport Actie Spel-kampen. Wij zijn dit jaar intussen aan ons 11de paaskamp en 12de zomerkamp toe. Maar ik ben al veel langer actief bij Gekkoo. Ik ging voor het eerst op kamp toen ik in het derde leerjaar zat en werd vrijwilliger op mijn 15 jaar als hulpmonitrice op het speelplein Torenhof in Westmalle. Ik deed mijn monitorscursus in 1996 en werd toen volwaardig monitrice. Ik deed speelpleinen in Diesterweg en het Peerdsbos en ging mee op kamp naar Sint-Idesbald, Palamos, Houthalen,

Mijn ideale zondag is chill: een beetje uitslapen, naar de markt en de bakker, lekker brunchen en dan de rest van de dag wat lezen, Kokkerellen, een wandelingetje maken, een spelletje spelen of een film kijken.

Als ik een superkracht mocht kiezen, dan zou ik… supersnel willen zijn. Ik kom altijd tijd tekort, heb veel te veel te doen. Als ik supersnel was, zou ik misschien ook eens wat tijd voor mezelf overhouden.

Je mag mij altijd wakker maken voor: een croissant met boter en kersenconfituur en een tas verse muntthee, mmmm

Mijn favoriete Gekkoo-moment was: er zijn er verschillende, te veel om op te noemen eigenlijk. Elk kamp opnieuw denk ik: Dit was echt het tofste kamp ooit!. Maar dat denk ik ook het kamp nadien en dat erna

Hoe kwam je bij Gekkoo terecht? We gingen in het 3de leerjaar op bosklassen naar Het Veen in Brecht. Ik vond dat superleuk. Toen de leerkracht vertelde dat je ook in de zomer op kamp kon, vroeg ik mijn ouders of dat mocht. Sindsdien heb ik geen enkele zomervakantie overgeslageneerst als deelnemer, daarna als vrijwilliger.

Waarom ben je actief als vrijwilliger? Ik heb als kind zelf altijd superfijne vakanties gehad bij Gekkoo (toen nog Kindervreugd) en wilde dit ook kunnen terugdoen voor anderen. Daarnaast heb ik de luxe om met een fantastisch team te kunnen werken, waardoor het ook echt voelt als een vakantie met mijn vrienden. En dat is superfijn!