Gekkoo Fonds in de kijker tijdens Warmste Week

Een opmerkelijke actie was die van GBS Blokbos uit Beersel. Sinterklaas daagde de school uit om 5.000 wafels te bakken. Uiteindelijk slaagden de leerlingen, ouders, juffen en meesters, oma’s en opa’s erin om 6.000 wafels te bakken en verkopen. Dit bracht 1.200 euro op ten voordele van het Gekkoo Fonds.

Juf Sylvie legt uit waarom ze het Gekkoo Fonds als goed doel kozen: “Gekkoo zorgt ervoor dat kinderen van onze school toch kunnen genieten van een vakantie! Wij horen na een vakantie vaak 'verzonnen' vakantie-verhaaltjes, gewoon om er bij te horen. Niet iedereen kan zomaar even naar de zee gaan, of naar een binnenspeeltuin. Het hoeft niet ver te zijn, gewoon al uit huis gaan is voor sommige(n) onhaalbaar. Het is fijn te weten dat er een organisatie bestaat die ervoor zorgt dat 'iedereen' kansen krijgt! Wij zijn ongelooflijk dankbaar dat jullie er zijn. Honderdduizend keer dank voor wat jullie doen voor 'onze' en zovele andere kinderen."

Ook Joeri Meskens van Groep Intro zette een actie op touw. "Vanuit Centrum Leren en Werken Don Bosco Halle volgen jongeren een traject in samenwerking met Groep Intro. Deze 16 jongeren kregen van mij de opdracht om een goed doel te kiezen voor De Warmste Week. Zij verkochten snoepzakjes ten voordele van het Gekkoo Fonds. Dit bracht 37 euro op. Misschien niet veel maar alle beetje helpen!"

Andere opgemerkte acties

Warmste Week School Blokbos

Onze eigen vrijwilligers zaten niet stil. Zij deden een flashmob op de drukke Meir. Op Bumpy ride dansten ze 300 euro bij elkaar.

 

Gekkoo Flashmob

Ook op de Warmathon vielen we op. Vier collega’s namen deel, drie deden dat zelfs in een opblaasbaar dinopak.

Gekkoo Warmathon dino's