Volg onze animatorcursus!

Zin in een knotsgekke krokusvakantie waar je bovendien nog eens een heleboel van opsteekt? Dan kan dat tijdens onze animatorcursus i.s.m Formaat.

Op een unieke locatie in het groen leer je met de ervaren hulp van onze instructeurs hoe je een echte animator kan worden.

Wat komt er tijdens de zesdaagse training aan bod?

Je leert ontzettend veel bij over waarom kinderen zo graag spelen en hoe je de juiste activiteiten kan voorbereiden voor deze doelgroep. Van grime, muziek- en dansworkshops, knutselen, sporten en games tot kampen bouwen, eens goed vuil worden en toneeltjes opvoeren. 

We leren je conflicten onder kinderen aanpakken en hoe je een kind op de juiste manier de structuur en regels van een jeugdwerking bijbrengt. Ook leer je feedback geven aan anderen en kritisch te kijken naar jezelf. Voor de iets ‘zwaardere’ onderwerpen zoals pesten, discriminatie en geweld bij jongeren krijg je handvaten aangereikt om hiermee om te gaan.

Door zelf activiteiten in elkaar te leren steken, groeit je vertrouwen en voel je aan waar je verantwoordelijkheid ligt als animator. Er wordt veel aandacht besteed aan activiteiten rond diversiteit waarbij je meer ervaring opdoet in het omgaan met verschillende doelgroepen in de samenleving. Je leert de andere jongeren, die net als jij op cursus zijn, veel beter kennen en maakt gegarandeerd veel nieuwe vrienden én plezier. 

En daarna?

Na de vakantie start je aan je stage om de cursus te vervolledigen. Je bent pas officieel animator nadat je de cursus gevolgd hebt én je een stage van 2 weken (of 50 uur) succesvol afgerond hebt op een stageplek naar keuze.

Eens je je attest op zak hebt behoor je tot onze nieuwe lichting animatoren en ben je klaar om op jouw beurt de andere jongeren te motiveren en begeleiden tijdens leuke activiteiten op speelpleinen en in jeugdhuizen over heel Vlaanderen.

Wees snel, want de plaatsen zijn beperkt!

Deze cursus is een samenwerking van Formaat en Gekkoo. Na een volledig geslaagd traject animator (cursus + stage + evaluatie) word je de trotse bezitter van een Vlaams erkend attest ‘Animator in het jeugdwerk’.

Wanneer?
Zondag 3/3/2019 – 11 uur tot vrijdag 8/3/2019 – 16u30

Verplaatsing
Zelf te regelen bij start en einde

Locatie
Gekkoo Verblijf Spelen

Toelatingsvoorwaarden
De deelnemer aan een animatortraject is minimaal vijftien jaar bij de aanvang van het traject

Prijs 
185 euro (inclusief maaltijden, vieruurtjes, overnachtingen, 50 uur theorie & praktijk, attest animator na 2 weken stage (of 50 uur) en evaluatiemoment)

Extra info
Een animatorcursus wordt nadien door de meeste steden en gemeenten volledig of gedeeltelijk terugbetaald (= subsidie kadervorming). Informeer hier tijdig naar bij de jeugddienst van je stad/gemeente.

Inschrijven