Vrijwilliger van de maand | Eline

Wat doe je bij Gekkoo en hoelang doe je dat al: in 2010 heb ik cursus gedaan, dan speelpleinen en later ook kampen begeleid. Doordat ik ben beginnen werken ben ik gestopt met kampen en speelpleinen. Nu geef ik met volle goesting cursus denk ik mee na over ons aanbod en organiseer mee het Gala.

Mijn ideale zondag is: met vrienden op stap zijn en misschien een dagje naar het strand gaan. We vertrekken dan op het gemak, genieten van het weer en het gezelschap, eten wafel en dan gaan we ’s avonds weer naar huis. Een ideale, ontspannen zondag!

Als ik een superkracht mocht kiezen, zou ik: Hmmm… moeilijke vraag. Ik denk vliegen: dan kan ik veel en vlot reizen.

Je mag mij altijd wakker maken voor: lekker eten én om mijn vrienden uit de nood te helpen.

Mijn favoriete Gekkoo-moment was: ik zou wel een boek kunnen schrijven over alle dingen die ik al meegemaakt heb. Maar om er nu één te kiezen: ik stond op het speelplein in Wilrijk en samen met het speelplein van Kiel hebben wij één groot spel gedaan. Dat was echt fantastisch: ondanks dat we allemaal supermoe waren, want het was de laatste dag, hebben we met een honderdtal kinderen echt een enorm cool spel gedaan. We bouwden de giga stad ‘Kielrijk’: er werden pizza’s gebakken, er was een ziekenhuis, er was een heuse diamantsmokkel aan de gang,… De deelnemers mochten helemaal kiezen wat ze deden, iedereen deed vrolijk mee en het was echt een schitterende dag.

Waarom ben je vrijwilliger? Ik zat zelf als kind op het speelplein en ik ben er wat in gerold, en dan gebleven. Waarom? Het blijft echt elk jaar zo leuk en ik heb hier vrienden voor het leven gemaakt.

Ik zou tegen twijfelaars zeggen: kom het gewoon eens doen. Je kan altijd stoppen moest het je niet liggen. Je krijgt er enorm veel vriendschap voor in de plaats, en het is ook gewoon écht leuk.