Speurtocht | geocachen in de Hobokense Polder

Je kan er heerlijk wandelen. Verschillende bewegwijzerde routes (3,5 tot 7,5 km) leiden door het gebied. Wist je dat er ook schatten verstopt liggen? Trek je stapschoenen aan en ga geocachen!

Tussen de Schelde, Hoboken en de industrie ligt de Hobokense Polder. Dit natuurgebied wordt onderhouden door Natuurpunt. Vroeger overspoelde de Schelde de polder, tegenwoordig is het een afwisselend landschap met grasveldjes, bossen en plassen. Een heleboel dieren en planten zijn er thuis. De kijkhut en de vogelwand zijn ideale plekken om eenden, reigers,... te begluren. Misschien ontmoet je wel de gallowaykoeien en konikpaarden.

Geocachen?

Dat is een soort schattenjacht met behulp van een gps. Via gps-coördinaten zoek je de locatie waar een geocache verstopt is. Soms moet je daarvoor eerst vragen oplossen, een code ontcijferen,... Sommige caches zijn gemakkelijk te vinden, anderen moeilijker.

Een geocache kan een koker van een filmrolletje zijn, een potje, een grotere plastic doos,... In de cache zit een rolletje papier of boekje waarop je je naam schrijft en de datum waarop je de cache gevonden hebt. In grotere caches zitten soms kleine verrassingen zoals speelgoedjes. Het is dan de bedoeling dat je er een speelgoedje uitneemt en een nieuw in de plaats legt. Je logt je vondst ook op www.geocaching.com.

Zo werkt het

  • Maak een gratis account aan op www.geocaching.com.
  • Op de site zoek je op de kaart naar Hobokense Polder. Je downloadt de caches op je gps en klaar. 
  • Of installeer de gratis geocaching app. Via de kaart kan je lijstjes maken van de geocaches die je wil zoeken. Deze lijstjes zijn ook offline beschikbaar. Je hebt dus geen internetverbinding nodig om te cachen.

De zoektocht kan beginnen. Bij mooi weer kan het druk zijn in de Hobokense Polder. Heb je de cache gevonden? Zorg dan dat andere mensen niet weten waar de schat verstopt ligt.

Extra

Ben je helemaal weg van geocachen? Betalende leden van geocaching.com zien nog meer schatten op de kaart. In de Hobokense Polder ligt een mooie multicache. Je start aan de ingang van het natuurgebied en volgt een aantal waypoints of tussenpunten. Bij elk waypoint moet je een vraag oplossen. De antwoorden leiden je naar de eindlocatie van de schat. Reken op ongeveer 5,5 km wandel- en speurplezier. Om de eindlocatie te vinden is wel een beetje geocache-ervaring nodig.