Gekkoo maandagenda | winter '17-'18

De winter is vandaag officieel begonnen, ook al voelt het al een tijdje alsof het koudste seizoen van het jaar al begonnen is. Bovendien staat de kerstvankantie voor de deur: een tijd om gezellig samen te vieren, genieten en elkaar warm te houden. Wij zochten voor jullie enkele activiteiten die het koude winterseizoen wat lichter en warmer maken. We geven je eerst wat tips voor buiten: trek je mutsen en je wanten aan, en ga genieten van spectacel, lekkers en verrassingen. Of ga genieten van de twee voorstellingen die onze theater-, dans en cultuur gastblogster Marit voor jullie selecteerde. Op naar een warme vakantie en een zalig nieuwjaar!

Buitentips:

Winteravonden: het domein Bokrijk is extra gezellig deze tijd van het jaar. Er zijn vuurshows, een reuzenrad en nog veel meer om te ontdekken.

Kerstmarkten en meer: weinig dingen schreeuwen zo hard kerst als kerstmarkten. Op die van Antwerpen kan je niet alleen alle typische dingen doen (schaatsen, genieten van een warm drankje en een gezellig vuur, …) maar kan je ook langs een wensmuur passeren en een kerstboom horen zingen. Tip: zondag is familiedag!

  • Kom een uurtje vroeger schaatsen dan de andere mensen: voor families opent de schaatsbaan op zondag al om 10 uur. 
  • Ontmoet de schattige sneeuwman tussen 13 en 17 uur.
  • Ga op ontdekking in Het Steen en geniet na in de gezellige spiegeltent op het Steenplein, met een kinderhoek met ballenbad, glijbaan, knutsel- en leeshoek. Ouders kunnen er intussen rustig een koffie drinken. 

Wintervuur is een tweejaarlijks podiumkunstenfestival met een focus op hedendaags circus, theater en muziek. Wintervuur is erg geïnspireerd door de rondreizende kermisforen en nostalgische circussen, de sfeer heeft veel weg van een kermisdorp of een circuskaravaan. Kom mee de heerlijke sfeer opsnuiven! Ontdek Wintervuur.

IJssculpturenfestival in Disneythema: een leuke daguitstap voor kinderen (en volwassenen) in Brugge die betoverd willen worden door een landschap vol lichtjes en ijs, allemaal in Disneythema.

Binnentips van Marit:

"Het Meisje met de zwavelstokjes”, Turnhout De Poppenzaal | 20 december tot 31 december 2017

Dit is een gouden tip van mij omdat ik van dit oude sprookje van H.C. Andersen hou! Een ontroerende voorstelling over een meisje dat op straat leeft en de kost moet verdienen met het verkopen van zwavelstokjes. Zeer passend poppenspel om tijdens de kerstsfeer te bewonderen. € 6, Kansentarief voor UiTPAS Kempen: € 1,2 De Poppenzaal: Steenweg op Oosthoven 114, 2300 Turnhout.

“Blauwgrammen” Fotomuseum (7 - 9jaar) | 26 December

We gaan ‘blauwdrukken’ of cyanotypieën maken! Bijna een eeuw lang was dit de enige eenvoudige en goedkope manier om tekeningen te kopiëren. Maar wist je dat je er heel creatief mee kunt zijn? Je leert wat een blauwdruk is en wat het licht doet met je papier. Nu nog een goede foto voor op onze tas. Een echte fotograaf leert ons de kneepjes van het vak. Je gaat naar huis met een fotogram op papier en een print van je eigen topfoto op een linnen tas. Wanneer: dinsdag 26 december 2017, van 10 tot 16 uur. Prijs:  32 € Reserveren via www.fotomuseum.be, reservatie@fomu.be of bellen naar +32 (0)3 242 93 20

Kerst in DE Studio: een rasecht familiefestival met activiteiten voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Er valt van alles te beleven: voorstellingen, muziek, dans, films en zoveel meer. Bekijk zeker het volledige programma.

Op zoek naar een kamp met of zonder overnachting voor de paas- of zomervakantie? Check hier ons aanbod!