Gekkoo maakt iets | kunstwerk met blaadjes

Ben je op herfst- of winterwandeltocht geweest en heb je nu thuis allemaal blaadjes liggen? Daar kan je nog vanalles mee doen. Voor de kleinsten is dit project erg fijn: het gaat snel, ze kunnen makkelijk wat groffer te werk gaan en ze zien onmiddelijk het resultaat. En papier en krijtjes heb je waarschijnlijk liggen, het is dus een ideaal klein project voor een dood moment.

Stappenplan:

Stap 1: kies een paar mooie blaadjes uit en schik ze op een papiervel. Leg het vel goed vol. Zorg ervoor dat de blaadjes met hun 'aderen' naar boven liggen, zo krijg je een duidelijk patroon.
Stap 2: bedek de blaadjes met een tweede vel papier. Je kan dit eventueel vastkleven met wat plakband als je vreest dat er anders veel verschoven zal worden.
Stap 3: ga met de krijtjes over het papier en je zal het patroon van het blad zien verschijnen. Help eventueel door het papiervel vast te houden en naar beneden te drukken.
Stap 4: gebruik veel verschillende en contrasteren kleurtjes en laat de patronen gerust overlappen, zo krijg je een dynamisch en kleurrijk resultaat.
Stap 5: als het papier goed vol kleurrijke patronen staat, is het klaar. Je kan stukken eruit knippen en inkaderen. Verschillende ingekaderde kunstwerkjes naast elkaar zijn een mooi contrast met een strak interieur of in een kinderkamer. Ook leuk als cadeau!

Grote natuurfan?

Wij hebben allerlei kampen met en zonder overnachting voor echte natuurbeesten. Heb je groene vingers en hou je van tuinieren? Of ben je eerder een wervelwind die houdt van springen, klimmen en heel veel avonturen beleven? Bekijk hier onze themakampen!