5 redenen waarom onze animatorcursus de max is

Animator worden bij Gekkoo is echt een geweldige ervaring. Animator worden doe je door de gigaleuke animatorcursus en stage te volgen. Hier ontdek je 5 redenen waarom een animatorcursus de max is en vertelt animatrice in wording Alizée Gilon over haar ervaringen tijdens onze cursus.

1. Je ontdekt nieuwe talenten

Voor je het weet ontdek je nieuwe talenten bij jezelf. Misschien zit er in jou wel een ongezien organisatietalent of kan jij als geen ander kinderen dansjes aanleren. “Ik heb het knutselen echt herontdekt en blijk er toch wel goed in te zijn”, zegt Alizée. “Ook kruip ik heel graag in verschillende rollen voor de dagelijkse toneeltjes. Als kind vond ik acteerspelletjes het allerfijnst, dus is het superleuk om zo’n spelletjes nu zelf in elkaar te steken.”

2. Je bezorgt kinderen de tijd van hun leven en herbeleeft je eigen kindertijd

Je speelt de spelletjes die je als kind zo graag speelde, maar leert ze nu ook te begeleiden. Je herbeleeft ongegeneerd jouw jonge kinderjaren. “Ik heb het spelen helemaal herontdekt”, zegt een in een Minion (figuurtje uit de tekenfilm Despicable Me) geschminkte Alizée. “Het dansen is ook geweldig. Iedereen doet hier mee, ook de jongens. Eerst proberen ze nog een beetje stoer te doen, maar op het einde van elk liedje swingt iedereen mee.”

3. Je leert zelf coole activiteiten in elkaar te steken

Een animatorcursus is al spelend leren. Je leert hoe je een coole activiteit op poten zet met de focus op het welbevinden van de kinderen. Je wordt er een stuk zelfstandiger van en leert steeds voor een betere versie van jezelf te gaan. Daarnaast leer je hoe je problemen of ruzietjes kan oplossen en wordt er aandacht besteed aan activiteiten rond diversiteit. “Op het speelplein voel ik mij verantwoordelijker dan ooit”, vertelt Alizée, “de cursus heeft mij op een heel korte termijn een stuk zelfstandiger gemaakt.”

4. Je leert andere gemotiveerde jonge mensen kennen

Je leert geweldige nieuwe mensen kennen en beleeft zalige avonturen met hen. Je krijgt de kans om te groeien in een team van gemotiveerde jonge mensen. “Ook al duurt de animatorcursus maar een week, toch heb ik er heel toffe vrienden aan overgehouden. Ook op het speelplein leer je ontzettend veel geweldige mensen kennen. Het is erg fijn om samen op het plein te staan met de wat meer ervaren animatoren. Ze geven mij veel tips en dankzij hen word ik elke dag nog een stukje beter.”

5. Je beleeft de vakanties van je leven

Na de cursus zorg je niet alleen dat de kinderen het naar hun zin hebben, ook jij hebt gegarandeerd de vakantie van jouw leven. Niets zo motiverend als de dankbaarheid van de kindjes. “Dit is nog maar mijn derde dag op het speelplein, maar voor mij mogen er nog honderden bijkomen”, besluit een dolgelukkige Alizée.

Ook zin om vrijwilliger te worden?

Spreekt het creëren van een onvergetelijke vakantie voor kleine en iets grotere speelvogels met verschillende achtergronden je wel aan, maar is animator zijn niet je ding? Iedereen is welkom en voor elk profiel gaan wij steeds op zoek naar een match. Of je nu graag kookt, schrijft, kleuters knuffelt, leiding geeft aan tieners of gewoon wil meebouwen aan de kleine stapjes die samen een groot verschil maken voor de toekomst, bij Gekkoo ben je welkom om je talenten ten volle te ontplooien. Twijfel niet en stuur ons eens een mail (birgit@gekkoo.be), je zal versteld staan van wat er allemaal mogelijk is.

Alizee