Animatorcursus

Animatorcursus

Volg deze krokusvakantie de animatorcursus van Gekkoo en Formaat!

3 – 8 maart
Gekkoo Verblijf Spelen | 185

Leerrijk

Je leert ontzettend veel bij over waarom kinderen zo graag spelen en hoe je de juiste activiteiten kan voorbereiden voor deze doelgroep. Van grime, muziek- en dansworkshops, knutselen, sporten en games tot kampen bouwen, eens goed vuil worden en toneeltjes opvoeren.

Conflicten en feedback

We leren je conflicten tussen kinderen aanpakken en hoe je een kind op de juiste manier de structuur en regels van een jeugdwerking bijbrengt. Ook leer je feedback geven aan anderen en kritisch te kijken naar jezelf. Voor de iets ‘zwaardere’ onderwerpen zoals pesten, discriminatie en geweld bij jongeren krijg je handvaten aangereikt om hiermee om te gaan.

Zelfvertrouwen laten groeien

Door zelf activiteiten in elkaar te leren steken, groeit je vertrouwen en voel je aan waar je verantwoordelijkheid ligt als animator. Er wordt veel aandacht besteed aan activiteiten rond diversiteit waarbij je meer ervaring opdoet in het omgaan met verschillende doelgroepen in de samenleving. Je leert de andere jongeren, die net als jij op cursus zijn, veel beter kennen en maakt gegarandeerd veel nieuwe vrienden én plezier.

Terugbetaling

Een animatorcursus wordt nadien door de meeste steden en gemeenten volledig of gedeeltelijk terugbetaald (= subsidie kadervorming). Informeer hier tijdig naar bij de jeugddienst van je stad/gemeente.

ico-base-cake-outline Age
1989 - 2004
ico-base-pricetag-outline Price
185
ico-base-calendar-outline Duration
6 dagen met overnachting
ico-base-bus-outline Location of departure
  • Zelf brengen en ophalen

Welke verzekering?

Deelnemers zijn verzekerd voor lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid.

Inbegrepen

  • Alle overnachtingen, maaltijden en tussendoortjes
  • Uitstappen, workshops of activiteiten ter plaatse

Wat niet vergeten?

  • Je goed humeur!