Stage

Na het volgen van je cursus animator, hoofdanimator of instructeur kan je stage lopen bij Gekkoo vzw.

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende stagemogelijkheden.

Op deze pagina vind je ook:

 • Het verloop van je stage
 • De voorwaarden om een stage te kunnen doen
 • Wie je kan contacteren bij vragen
 • Veelgestelde vragen over de stage
Let op : De stageplaatsen voor animator per periode zijn beperkt. Het is belangrijk dat je jezelf registreert en jouw voorkeur (1e en 2e keuze) aanduidt.

Je bent niet verplicht om na je cursus bij Formaat en Gekkoo ook een stage bij Gekkoo of Formaat te kiezen. Hier vind je een overzicht van stageplaatsen. De opvolging van je stage gebeurt door  je stageplaats. Om je traject af te ronden dien je na je stage nog een  evaluatiemoment bij te wonen bij de organisatie waar jij cursus hebt gevolgd.

 

Verloop van je stage

 • Kies tijdig waar je jouw stage wil doen
 • Geef jouw Kavo-ID door aan je stageplaats, zodat zij jouw stage kunnen registreren op www.mijnkadervorming.be.
 • Jouw stageplaats is verantwoordelijk voor jouw evaluatie. Dit zal gebeuren aan de hand van het trajectboekje dat je bij afloop van de cursus hebt gekregen.
 • Als je geslaagd bent wordt dit in dit boekje aangeduid en zal je stageplaats dit ook registreren op www.mijnkadervorming.be.
 • Indien je stage loopt op verschillende werkingen, zorg dan zeker dat je tijdig een kopie bezorgd van je tussentijdse evaluatie (alsook de contactpersoon van deze werking) aan je volgende werking. Zij zullen na afloop de registratie van het slagen van je stage in orde brengen.
 • Na afloop van je succesvolle stage kan je jezelf inschrijven voor het evaluatiemoment bij de organisatie waar je cursus volgde. Dit is een verplicht moment dat deel uitmaakt van je traject voor het behalen van jouw animator, hoofdanimator of instructeur attest. (jouw aanwezigheid hierop wordt bevestigd op jouw account ).
 • Ten laatste 3 maanden later krijg je jouw erkend attest (via mail en of post).

Voorwaarden stage algemeen

Een stage animator, hoofdanimator en instructeur omvat minimum 50 uur op een erkende stageplaats.

Je traject start op het moment dat je op cursus bent vertrokken. Je hebt hierna 3 jaar de tijd om jouw stage succesvol af te leggen én aan een evaluatiemoment deel te nemen.

Wat telt NIET als stageplaats : Buitenschoolse kinderopvang, sportkampen en stage bij sportvereniging.

Voorwaarden stage bij Gekkoo

Om onze stagiairs zo goed mogelijk te ondersteunen en de kans te geven om het beste uit zichzelf te halen, hebben wij bij Gekkoo de voorwaarden van stage nog wat specifieker gemaakt.

Wij hebben een stageboekje ontwikkeld waarin wij op maat willen evalueren. Hieronder kan je dit stageboekje ook al eens raadplegen. Het zal aan de hand van dit boekje zijn dat je samen met je stagebegeleider je traject evalueert. In dit boekje kan je ook nog eens de algemene voorwaarden en verwachtingen van Gekkoo nalezen.

De stagebegeleider krijgt de verantwoordelijkheid om de evaluatie te vertalen naar het officiële trajectboekje.

Veelgestelde vragen over stages

Wat gebeurt er als ik niet slaag voor mijn stage?

Je evaluatie gebeurt steeds door je stagebegeleider. Het kan zijn dat je stage niet helemaal loopt zoals gewenst. Geen nood, hier zijn verschillende opties waar jij, samen met je stagebegeleider, uit kan kiezen om zo alsnog je attest te behalen.

 1. Indien er gemerkt wordt dat de basis goed zit maar op sommige punten nog noodzakelijke verbetering gewenst is, kan je stagebegeleider in samenspraak met jou beslissen om een week extra stage in te lassen. Als je doorheen deze week voldoende vooruitgang boekt, zal je alsnog slagen voor je stage. Deze extra week kan je doen in dezelfde vakantieperiode maar soms is het aan te raden een tijdje te wachten.
 2. Het is mogelijk dat de stagebegeleider inschat dat je de basis nog niet helemaal onder de knie hebt. Het kan aangewezen zijn dat je de cursus nog eens volgt ( in sommige organisaties heb je ook een cursus verdere vorming ). Je kan na deze cursus je stage opnieuw doen en het attest alsnog behalen.
 3. Het kan ook zijn dat jullie er tijdens of aan het einde van je stage achter komen dat je niet helemaal op je plaats zit of dat je je niet goed voelt bij de werking waar je stage loopt. Geen enkel probleem! Dan kunnen jullie de samenwerking stopen en kan je je stage herbeginnen op een andere werken. Je kan voor jezelf ook beslissen dat het niet jouw ding is en het traject voor je attest te stoppen.

Meer weten over een stage bij Gekkoo? Contacteer onze stafmedewerkers via vrijwilligersbende@gekkoo.be.