5 tips voor de perfecte studiepauze

Het einde van het schooljaar... kijk jij ook al verlangend uit naar de zomervakantie? Maar eerst die lastige blok nog doorkomen. Gekkoo helpt je! Met onze 5 tips om te ontspannen overleef je de blok met gemak.

Het is goed om korte en lange pauzes met elkaar af te wisselen. Na ongeveer 50 minuten studeren kun je een korte pauze van een tiental minuten nemen. Na twee of drie blokken van 50 minuten studeren neem je dan best een langere pauze. Zet je pauzes in je studieplanning, zo hou je gemakkelijker een vast ritme aan.

Wat kan je doen om te ontspannen?

1. Doe buiten een Gekkoo dansje

Wissel al die mentale inspanning af met een fysieke activiteit. Je bezorgt er je hersenen een gezonde portie zuurstof mee en kan er heel wat opgebouwde frustratie en spanning in kwijt.

2. Doe een dutje

Als de vermoeidheid toch toeslaat kan een powernap helpen. Laat  dit dutje niet langer dan 20 minuten duren. Het kan je helpen om terug helder na te denken zonder je ritme te verstoren.

Droom over de leuke Gekkoo zomer die eraan komt!

3. Beluister de Gekkoo-garage afspeellijst

Ook muziek doet wonderen. Een lijst met de meest dansbare songs voor tijdens de pauze. Volumeknop volledig open en alles geven.

Hoe?

 • Open Spotify
 • Tik op (2x) zoeken
 • Tik op de zoekbalk
 • Tik op de camera
 • Tik op SCANNEN
 • Richt je camera op deze Spotify-code

  4. Maak je pauze sociaal

  Positieve sociale contacten zijn belangrijk. Zoek mensen op voor een gezellige babbel.

  Bel of stuur gerust een stafmedewerker en zij geven je graag een portie motivatie!

  5. Maak je pauze nuttig

  Verzin een graaf spel voor deze zomer. Je gebruikt je brein op een andere manier en dit werkt bevorderlijk! Input nodig? Stuur of bel een medeanimator en pingpong wat met ideeën.