Vrijwilliger in de kijker | Demet

Wat doe je bij Gekkoo? Ik werk als onthaalmedewerker in het huis van het Kind in Merksem. Iedereen kan aan het onthaal bij mij terecht om speelgoed te ontlenen. Het aanbod aan speelgoed varieert voor kinderen tussen 0 en 12 jaar. Ook begeleid ik de speelmomenten waarbij kinderen spelenderwijs nieuwe vaardigheden leren.

Hoe lang doe je dat al? Ik werk sinds enkele weken bij Gekkoo. Het is hier erg leuk om vrijwilligerswerk te doen. Ik hoop dat ik nog een tijd bij Gekkoo mag blijven.

Waarom ben je actief als vrijwilliger bij Gekkoo? Bij Gekkoo ligt de nadruk vooral op de ontwikkeling van kinderen en jongeren via vrijetijdsparticipatie. Het is een organisatie die een uitgebreid aanbod heeft aan verschillende activiteiten wat het enorm boeiend maakt. Niet enkel kinderen en jongeren staan centraal, maar ouders worden mee betrokken in heel het proces. Als studente orthopedagogie ben ik geïnteresseerd in het welbevinden en de ontwikkeling van kinderen. Daarom leek het mij ideaal om bij Gekkoo vrijwilligerswerk te doen. Op die manier kan ik in de praktijk veel bijleren. Daarnaast werk ik in een team met fijne collega’s en een aangename werkomgeving waar ik mezelf kan ontwikkelen.

Mijn ideale zondag is… Na een drukke week kan ik mij ontspannen door in de natuur te wandelen. Ook vind ik het fijn om series te kijken, boeken te lezen en soms schilder ik portretten. Daarnaast kook ik ook graag, ik probeer dan allerlei nieuwe recepten uit.

Als ik een superkracht zou mogen kiezen, dan zou ik… de gedachten van anderen kunnen lezen.

Je mag mij altijd wakker maken voor… tiramisu, ik ben er dol op!

 

Vrijwilligen?

Heb jij een hart voor kinderen en wil jij je mee inzetten om ouders te motiveren samen te spelen met hun kind(eren)? We zijn steeds op zoek naar vrijwilligers/stagiaires om de ontleenpunten te bemannen en om de maandelijkse speelmomenten in de deelnemende Huizen van het Kind te begeleiden. Bekijk de vacatures.

Vrijwilliger Demet