Gekkoo | annulatie jeugdwerkaanbod paasvakantie

Op 19/03/2021 heeft het overlegcomité beslist dat jeugdactiviteiten tijdens de paasvakantie (5 tot 18 april) alleen mogen doorgaan zonder overnachting, in de buitenlucht en in kleinere groepen van maximaal 10 kinderen in plaats van 25.

Deze beslissing heeft een enorme impact op onze werking. Na veel intern overleg en terugkoppeling met Stad Antwerpen hebben wij een beslissing genomen.

Wij zijn verplicht al ons jeugdwerkaanbod in de paasvakantie te annuleren door overmacht.

Wij annuleren:

  • Alle kampen met overnachting
  • Alle kampen zonder overnachting
  • Alle speelpleinen

Waarom annuleren wij ook ons aanbod zonder overnachting?

De limiet van 10 deelnemers – waar we verwachtten om 25 deelnemers te mogen verwelkomen – is onhaalbaar en krijgen wij op zo’n korte termijn niet georganiseerd.

  • Wij kunnen de veiligheid van jouw zoon of dochter niet waarborgen. Onze locaties laten het creëren van meerdere bubbels van 10 kinderen niet toe, zéker niet als we hen een hele week buiten moeten laten spelen.
  • Wij kunnen op zo’n korte termijn geen begeleiding of bijkomende locaties vinden voor deze ‘extra’ kampjes of mini-speelpleinen.
  • Het is onmogelijk om de kwaliteit van ons aanbod te waarborgen door de eisen van de overheid. Wij zijn geen opvang maar jeugdwerk en dat kunnen wij onder de geldende maatregelen niet uitvoeren.

Een scenario waarin we maar een fractie van ons aanbod zouden organiseren, bleek niet alleen onhaalbaar maar ook erg oneerlijk tegenover de grote meerderheid ouders met een inschrijving.  

Wij begrijpen dat dit geen fijne boodschap is. Wij respecteren de beslissing van de overheid en zien de ernst van de situatie in. Dat neemt niet weg dat de aanloop van de paasvakantie voor ouders, kinderen en voor ons als organisatie erg frustrerend is.

Momenteel zijn wij in overleg met Stad Antwerpen om opties voor kwalitatieve en veilige noodopvang te bekijken. Meer informatie kunnen wij daarover nu nog niet geven.

Zit je nog met bijkomende vragen? Je kan antwoorden op deze mail of ons secretariaat bellen op 03 233 64 90. Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.