Vrijwilliger in de kijker | Mieke

Wat doe je bij Gekkoo en hoe lang doe je dat al? Ik ben hoofdverantwoordelijke van het ruiterkamp en zit in het begeleidingsteam van ski & snowboard Wildschönau. 

Wat doe ik bij Gekkoo: Al van in het prille begin ging ik mee op ruiterkamp en naar Wildschönau. Op mijn 16 haalde ik mijn animatorattest en ben ik bij beide kampen animator geworden. Om dan in 2007 of 2008 (dat weet ik eigenlijk niet meer zo goed) de hoofdleiding van mijn vader over te nemen op het ruiterkamp. Verder ben ik ook een hele tijd mee geweest als animator op het autikamp. Ik was ook lang actief in de vakantiewerkgroep en nu nog in de algemene ledenvergadering van Gekkoo.

Waarom ben je actief als vrijwilliger? Omdat ik het fijn vind om kinderen een leuke vakantie te geven. Als ze het kamp verlaten met tranen in de ogen maakt mijn hart een sprongetje.

Mijn ideale zondag is… Onder een dekentje met mijn zoontje naar een film kijken en daarna gaan eten bij mijn ouders.

Als ik een superkracht zou mogen kiezen, dan zou ik… willen vliegen.

Je mag mij altijd wakker maken voor… een gezellige avond aan het kampvuur.

Mijn spectaculairste Gekkoo-herinnering… Op ruiterkamp slapen we altijd in tenten. Maar één keer hebben we met 40 man in de woonkamer van de manege-eigenaars geslapen. Dat was een hele belevenis. Midden in de nacht was het namelijk hevig beginnen waaien en regenen waardoor we halsoverkop onze tenten moesten verlaten. Het water stond kniehoog. Ondanks de vernielde tentjes, hebben we de storm veilig doorstaan.

Vrijwilliger Mieke