Op kamp dankzij het Gekkoo Fonds

Kinderen horen te spelen, te leren en nieuwe dingen te ontdekken. Deelnemen aan vrijetijdsactiviteiten is daarom heel belangrijk. Jammer genoeg zijn deze activiteiten moeilijk betaalbaar voor sommige gezinnen. Het Gekkoo Fonds helpt door een deel van de deelnameprijs te betalen. Zo kunnen alle kinderen genieten van vakantie. Zo ook Ife. Zij kon op kamp dankzij het Gekkoo Fonds.

“Als kind had ik het niet echt door dat het zo moeilijk ging”, zegt Ife, “mijn oudere broer moest altijd op mij passen toen mama na haar gewone jobs ’s avonds in een restaurant ging werken, maar voor mij leek dit normaal. Het is nu dat ik besef dat het echt wel moeilijk is geweest en dat mama soms echt heeft afgezien om ons zo veel mogelijk te geven. Dankzij Gekkoo (toen nog Kindervreugd) hoefde mama iets minder te stressen om het einde van de maand te halen. Ik ben het Fonds dus echt wel dankbaar dat ze ons hielpen op deze momenten.”

Ife heeft geweldige herinneringen overgehouden aan de kampen met Gekkoo en werd later zelf animator. “Die kampen zijn echt een van mijn mooiste jeugdherinneringen. Ik was 11 jaar toen ik voor het eerst meeging op een Weweler-kamp. Ook al is dit zo lang geleden, toch heb ik nog steeds veel contact met de vriendinnen die ik op dat kamp maakte. Als ik hen zie komt Weweler hoe dan ook ter sprake.”

Ife, die net haar eigen nagelstudio heeft opgericht, zegt dat het vaststond dat zij zelf ook kampen ging begeleiden. “Ik zag als kind hoe fijn de animatoren het hadden en wilde later andere kinderen dezelfde leuke tijd bezorgen. Ik ging dus hoe dan ook animator worden. Ook mama heeft hierin meebeslist. Ze zei dat we die animatorcursus echt wel moesten volgen. Mochten we later niet genoeg geld hebben om zelf op reis te gaan, konden we door animator te zijn toch nieuwe plekken ontdekken.”

Ife is ontzettend enthousiast over al haar Gekkoo-herinneringen. “Mijn kinderen zullen later ook op kamp gaan, dat kan niet anders. Ik ga hen echt niet de mooiste tijd van hun leven onthouden!”, besluit de opgewekte Ife nog.

Wil jij het Gekkoo Fonds steunen en kinderen een leuke vakantie bezorgen? Stort dan vandaag nog op BE63 0682 5167 4308. Je kiest zelf hoeveel en hoe vaak je stort. Vermeld zeker je naam en adres in de mededeling bij je betaling.

Gekkoo vzw